23 oktober 2019 – Zoo Zürich

Ik heb weer een nieuwe dierentuin in-the-pocket, ZOO Zürich. Het was wel een stukkie rijden, zo’n 1,5 uur enkele reis. We reden weg met een grijze lucht. Kort daarop, na een paar bochtjes de berg op gereden te zijn, was het stralend weer. Blauwe lucht, zon en meteen al een stuk warmer. Achteromkijkend (ik reed niet!) was het prachtig te zien hoe de wolken in het dal hingen.

De dierentuin is mooi opgezet met kronkelige wegen en niveauverschilletjes die onze kuiten op enige spanning hebben gezet. Helemaal goed natuurlijk want we hebben dan wel vakantie, maar bewogen moet er ook worden ;-). De variëteit aan dieren was niet veel anders dan anders en niet alle dieren waren goed te zien. De sneeuwpanter, de rode panter en de tapirs lagen heerlijk te slapen. De zeeleeuwen en beren hebben we helemaal niet gezien. Wat ons een beetje tegenviel waren de olifanten. Gelukkig stond er 1-tje buiten maar de rest stond binnen en uit het zicht.

Tijdens de lunch zaten we in het apenhuis, althans zo leek het. Op woensdagmiddag hebben de kinderen hier ook vrij en dat hadden we even over het hoofd gezien. Tja, eigen schuld, dikke bult ;-).

De dierentuin is aardig aan het uitbreiden. Op dit moment zijn ze bezig een savanne na te bouwen en hoe?! Met onder andere gigantisch mooie nepbomen met voederinstallaties en stallen voor de giraffen en de neushoorns. In de savanne moet natuurlijk ook bevoorrading goed geregeld zijn, dat wordt met vliegtuigjes gedaan en ook daar is, tot grote vreugde van BJ, aan gedacht. Hij heeft foto’s gemaakt van een Zebra-Cessna en er een leuk verhaaltje over geschreven op zijn website dus klik gerust op de link: http://www.aironline.nl/weblog/2019/10/23/keniaanse-cessna-landt-op-zwitserse-savanne/

Aan het eind van de route liepen we de Masoala in. Oftewel: een nagebootst regenwoud. Zoals bij een regenwoud hoort was het er benauwd, vochtig en plakte de kleding al snel tegen ons aan. We hebben veel vogels gehoord maar veel hebben we er niet gezien. Zo beleefd als ze zijn kwamen twee madagasakar-dag-gekko’s ons “dag” zeggen. Het was een mooi setje en heel bijzonder om van zo dichtbij te zien. De kersen op de taart vandaag waren 2 gewone kameleons. Nou ja, het is maar wat je gewoon noemt. De kleuren van de grootste spatte van het scherm af. Wat prachtig. Deze dag was weer een cadeautje!

Ariel toekan



Hagedis



Buideldier (type voor mij nog onbekend)



Gewoon omdat ik deze foto leuk vind



Kamelen



Pauw



Ik zie je wel staan hoor…



No pics please!



Ariel toekan



Kom maar schatje…ik breng je wel



Pauwblauw



Mandarijneendjes



Mandarijneendje of mandarijneentje?



Kwik, Kwek en Kwak



Had je wat?



LIEF!



Bezorgd



Sneeuwpanter (mooie camouflage)



Rode panda (past mooi bij de herfst)



Scary bird!



Lepelaar



Egyptische gier



Coole Lama



Moeders mooiste



Flamingo wetlook (niet helemaal scherp, goed genoeg door haar pose)



Spetter-spatter-spater



Als dit geen herfst is!



Reetje met kop op reetje



Dat wordt snoeien volgend voorjaar



Bergmarmot



Voetjes van de vloer



Donderjagen



3 klieren



Vang me voor ik val



Peinzend



Lekker stoeien



Met kop en kont



Ofilantje (Toch, Ingrid? ;-))



Wie gaat er mee bowlen?



Atalanta in de herfst



Reuzeschildpad



Madagaskardaggekko



Spiegelbeeld vertel eens even…



Links om, rechts om…altijd goed



Type: vogel, zang



Gewone kameleon



Gewone kameleon, ik noem het bijzonder excentriek!