28 december 2014 – Natuurpark Lelystad

Na zo’n 2 maanden geen foto’s gemaakt te hebben omdat het weer niet mee zat en andere zaken prioriteit hadden was het nu wel genoeg geweest. Zeker omdat het zonnetje en een mooie blauwe lucht zich eindelijk weer eens lieten zien. Lekker dik aangekleed, inclusief nieuwe muts met pluum!, gingen BJ en ik sinds tijden weer eens samen op pad. Fotograferen in de winter is nieuw voor mij en ik moet zeker mijn draai nog even vinden, maar het begin is er.

Eerst maar eens op vogeljacht. Dat viel niet mee want je ziet de fladderaars wel maar tsjonge, jonge wat zijn ze beweeglijk! Even scherpstellen en… de vogel is gevlogen. Gelukkig zijn er nog wel een paar gelukt. Naast vogels hebben we ook nog otters zien schuifelen op krakend ijs, een eland zien doezelen in het zonnetje en een zwijn zich zien schurken aan een boom. Na een best rondje gelopen te hebben werd het aanzienlijk drukker dus voor ons hoog tijd om weer naar huis te gaan voor een kop eigengemaakte groentesoep.


GansGansGansAalscholverGanzen duoWisentPrzewalskipaard (3x woordwaarde!)Mama zwaan met puber zwaanZwanebonbonière of zwanenbonbonière?Puppy hertHertSchurkend zwijnVlaamse gaai in de Flevopolder!Schuifelende otterGaat deze otter een wak maken?