6 juni 2015 – Stadslandgoed De Kemphaan

Vandaag was ik voor het eerst met mijn camera naar Stadslandgoed De Kemphaan. Dit mooie gebied ligt op nog geen 10 minuten rijden van ons huis maar het was er nog nooit van gekomen om daar beestjes te fotograferen. Bij aankomst zag ik dat er al aardig wat gezinnen waren. Dat beloofde geen rustige wandeling te worden, iets dat ik niet zo fijn vind maar goed. Ik had het kunnen verwachten met dit weer.

Auto geparkeerd, camera in gereedheid gebracht en gaan met die banaan. Ik besloot de meute niet te volgen maar juist de andere kant op te lopen, en wat een mazzel. Tijdens de 3 uur durende wandeling ben werkelijk niemand tegengekomen, just me, my bugs & I, hihi. Het was goed oppassen geblazen want naast de smalle paden staan me daar een hoge brandnetels! Door het vaak “in de struiken liggen” weet ik inmiddels hoe brandnetels voelen. Zelfs als BJ me ervoor waarschuwt wil het nog wel eens voorkomen dat ik door mijn enthousiasme de prikplanten vergeet.

De meest bijzondere foto’s van deze wandeling zijn die van de schorpioenvlieg. In eerste instantie zag ik de vlieg maar zag met het blote oog niet meteen wat hij aan het doen was. Ik heb even getwijfeld of ik hiervan foto’s zou maken. Het ziet er misschien niet smakelijk uit maar ook dit is de natuur en dat in beeld brengen vind ik het allerleukste.


Groene struiksnuittor met vlieg (met z’n tweetjes is alles leuker, toch BJ?)ZweefvliegSlurfbijHoningbij


Bont zandoogjeVroege glazenwasserWaterjufferStrontvlieg (strontvloog!)Geelband langsprietmotGouden keverRood soldaatjeBlauwe waterjufferPrachtwapenvliegMeeltorBlauwe waterjuffers aan het parenOorwurmSchorpioenvlieg (aan het menummenummen)