16 oktober 2022 Cadeautje nr. 1

Vandaag staat Lenk op het programma. Ik had gezien dat daar van 8 tot 22 oktober de zogeheten Alpkultur was. Koeien met prachtige hoofdtooien, alphoornblazers en diverse mogelijkheden om een workshop te volgen. Nou dat leek me wel wat. Lenk ligt in Berner Oberland maar waar? Gelukkig komt BJ dan om de hoek kijken. Laat op de route naar Lenk nou toevallig Zweisimmen en Sankt Stephan liggen! Wat zou daar nou zijn?

De route naar Lenk was prachtig. Zwitserland is altijd mooi maar in herfstkleuren nog veel mooier. Onderweg zagen we diverse luchtballonnen hangen. De goeie ouwe tijd kwam weer volop boven. Wat hebben we genoten van de tijd dat BJ ballonvaarder was. Na een haarspeldbocht zagen we een luchtballon die net geland was. Tja en dan kunnen we het natuurlijk niet laten om te gaan kijken.

Het volgen van een luchtballon in Nederland kan een hele klus zijn (ik spreek uit ervaring). Om in de bergen een ballon te volgen lijkt mij heel lastig maar… vlak voor ons reed de ballonwagen al, dus achteraan rijden maar 😉

De ballon stond nog mooi rechtop en met reden


Voor het tillen van de mand is spierkracht nodig. Veelal worden passagiers gevraagd om mee te helpen maar niet iedereen is daartoe in staat. Daarom werd op de aanhanger ruimte gemaakt, de ballonvaarder gaf gas en zo werd de ballon behoedzaam om de trailer gezet. Een van de passagiers wilde al uitstappen. Dat is absoluut geen goed idee want dan gaat de ballon weer omhoog en dat is niet iets wat je op dat moment wilt (understatement).

Nadat de mand netjes opgeladen was hebben we de weg vervolgd naar Lenk. Cadeautje nummer één!


In Lenk was overigens geen enkele activiteit gaande! Navraag bij een medewerkster van de plaatselijke Konditorei leverde het volgende antwoord op “ja dat weet ik niet, ik ben altijd aan het werk en heb geen idee wat hier verder gebeurd” Daar moesten we het mee doen 😉 .

Op terugweg naar huis zijn we in Zweisimmen en Sankt Stephan gestopt. Voor de verandering eens een keertje op vliegveldjes. BJ heeft daar 2 heli’s en 2 andere vliegtuigen gefotografeerd. Normaal gesproken zou ik nu gestopt zijn bij deze melding maar oud collega Johan wil dan ook graag weten hoe ze eruit zien. Speciaal voor hem heb ik de foto’s toegevoegd, ik ben de beroerdste niet, haha.

HB-ZTW Kaman K-1200 K-Max

HB-OLW Piper PA-18-180 Super Cub

HB-KFL Robin DR400/180 Régent

HB-ZRQ AgustaWestland AW109SP GrandNew – REGA