17 juli 2022 Door de ogen van BJ

Na vroeg uit de veren gesprongen te zijn (nou ja figuurlijk dan hè want BJ is allergerisch voor veren, haha) zijn we naar de Floriade gegaan. Een mooie plek om te wandelen en te genieten van de bloemen, bomen en kunstwerken.

Een van die kunstwerken is het beeld “Geduld”. Toen BJ haar zag zei hij meteen: “Dat ben jij!!!”

“Ik” door de ogen van BJ


BJ zegt regelmatig tegen mij dat ik vier jaar ben. Niet omdat ik vanaf toen gestopt ben met groeien maar gewoon omdat ik als een kind van vier de wereld in kan kijken en de koningin te rijk ben met kleine cadeautjes waarmee een kind van vier ook blij zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan een velletjes met leuke stickertjes, een roodborstje in de dierentuin, een pakje zakdoekjes met vlinders en bloemetjes erop, een vier-kleuren-pen en alles in kleinverpakking. Door gebeurtenissen van de afgelopen jaren ben ik inmiddels wel al vijf jaar maar kan nog steeds zo blij zijn als een vierjarig kind 😉 . BJ, de schat, vindt dat helemaal oké.

“Geduld” is te vinden op Green Island naast de Tiny Church. Daar vind je niet alleen Bijbelse inspiratie voor een duurzame samenleving maar ervaar je ook de natuur en Gods schepping. Een hele mooie plek om op je buik te liggen.

Het bijschrift bij “Geduld” is:
Een kind heeft het geduld om zich te verwonderen over kleine dingen.
Wat een rijkdom als je de tijd neemt en leert te kijken door de ogen van een kind.
Verwonder je”.


In augustus word ik 55 jaar en wat eenieder er ook van vindt: de rest van mijn leven zal ik het geduld hebben om mij te blijven verwonderen over de kleine dingen. Het kind in mij wil ik nooit kwijt.

Need I say more! (15 juni 2016) 😉


Beeld gemaakt door Roelieneke van de Snoek ( www.re-using.nl )