17 november 2023 DPA Dé Dierentuin voor kinderen!

DierenPark Amersfoort is volgens eigen zeggen “Dé Dierentuin voor kinderen”. Dat is mooi want volwassen ben ik nooit geworden. Sterker… dat zal ook niet gebeuren. Ik hou van het kind in mij en wil dat nooit meer kwijt. Ik voldoe dus aan die voorwaarde om de dierentuin te mogen bezoeken en heb weer een abonnement gekocht.

De afgelopen 1,5 week ben ik nauwelijks buiten geweest. De hoogste tijd om een frisse neus te halen. Bestemming -> DPA.
Scheen in Almere het zonnetje, in Amersfoort was het grijs met heel af en toe een klein zonnetje. Niet de ideale omstandigheden om foto’s te maken. Dat heeft de pret natuurlijk niet gedrukt.

Leuk om te vertellen: ik was foto’s aan het maken van de giraffen, brabbelt een jochie van een jaar of twee “wat ben je aan het doen?”. “Foto’s aan het maken”, antwoordde ik, “wil je ze zien?”. Nou dat wilde hij wel en liet op het schermpje een foto van een giraffe zien. “Giraffe” riep hij enthousiast. Zijn moeder begon te lachen en zei “dit is de eerste keer dat hij een echte fotocamera ziet, wij maken altijd foto’s met onze mobiele telefoon”. Het jochie had weer wat geleerd vandaag.

Het Koffie-Met-Een-Taartje-Pauze-Moment heb ik dit keer overgeslagen. Ik vond het voor nu wel weer welletjes, volgende keer maar weer (dan met foto).

Prairiehondje en prairiekontje


Weetje één: in de bulten op de kop van dit mannetje zit calcium opgeslagen. Dit vormt zich als zij volwassen worden.
Het beschermt hun koppie als ze tegen elkaar op botsen tijdens een potje sparren


Weetje twee: De tong van giraffen is 45–50 cm lang, wat het grijpen van voedsel vergemakkelijkt; ze kunnen hiermee het gezicht schoonmaken, de tong zou tot de eigen oren kunnen reiken


Kluitje bavianen


Hoofd,


schouders,


Knie en teen


DIY misletoe


Scarry hairy


Pfff, kan het nog hoger!?


Opzij, opzij,opzij!


Squeezing in


❤ IK VIND JE LIEF ❤


Playtime


En nu… oogjes dicht en snaveltjes toe