18 augustus 2023 Ballonfiësta Barneveld

Op 7 oktober 1999 heeft BJ zijn ballonvaarders brevet behaald. We zijn direct daarna naar Pa en Ma Floor gereden om dit mooie nieuws te vertellen. De dikke bos bloemen die BJ had gekregen gaf hij speciaal aan Pa. Pa was dichtbij zijn laatste reis. “Deze zijn voor u Pa.” Zijn antwoord zullen we nooit meer vergeten: “nou daar begrijp ik niets van”. Het is niet hardop gezegd maar ik weet zeker dat Pa heel trots op BJ was. Op 9 oktober 1999 blies Pa zijn laatste adem uit.

De tijd dat BJ hobby ballonvaarder was, was een prachtige tijd. Waar nu de vakanties aan vliegtuigen opgaan gingen ze toen op aan ballonvaren. Ik kan honderdduizend verhalen vertellen wat we allemaal hebben meegemaakt. Wat mij zeker is bijgebleven is dat BJ altijd aan de grond bleef wanneer hij de weersituatie niet vertrouwde. Of dat nou op een evenement was of niet… BJ bleef altijd bij zijn weloverwogen beslissing ook al vertrokken andere ballonvaarders wel, bewonderingswaardig vond ik dat. Trouwens hij gaat nog steeds niet over één nacht ijs!

De vele ballonvaarten en dan met name de ochtendvaarten, de ballonvakanties en de mensen die toen in ons leven waren.. het was een prachtige tijd. In augustus 2008 kwam aan dit alles een eind. BJ kon zijn hobby niet meer naast zijn werk blijven doen. Ook een weloverwogen maar zeker geen makkelijke beslissing. Het heeft lang geduurd voordat hij dit gemis (want dat was het voor hem zeker) een plek heeft kunnen geven.

Afgelopen vrijdagavond zijn we weer eens naar Ballonfiësta Barneveld geweest.
Een bekende plek voor BJ want in 2001 en 2002 was hij daar bestuurslid.
Dit evenement wordt altijd druk bezocht maar man, man wat was het dit jaar ongelofelijk druk, druk. Zoals men kan verwachten waren er ook heul veel kinderen -> niet mijn sterkste kant. In mijn zône staan of zitten vind ik ook niet fijn. De dame die nog net niet bij mij op schoot kwam zitten heb ik eerst genegeerd. Maar ja, het ligt niet aan haar dat ik daar niet tegen kan dus toch maar een praatje mee gemaakt. Toen de ballonnen in gereedheid gebracht werden zijn wij van het terrein afgegaan en hebben een mooie plek, ver van alle drukte, gevonden om foto’s te maken. Zie hieronder het resultaat. O ja, dit zijn bijna allemaal special shapes. Hou http://www.aironline.nl in de gaten voor nog meer foto’s en verhalen.

Funny Bunny
(OO-BXV)


“Lekkerrrrr voor op de pannuhkoeks” zegt Rumpel!
(HB-QYZ)


Piep Piep Hallo
(OO-BIE)


Piep Piep Hallo’s vriendinnetje
(OO-BHW)


Smurfin
(PH-JES)


Zwaaimurf
(PH-JES)


Gemiste kans voor Vebego!
Heeft BJ wel voorgesteld maar zonder resultaat.
(PH-VRM)


Deze mocht natuurlijk niet ontbreken in Barneveld!
(PH-EGG)


Volgende keer graag de side vents gebruiken! Dit moet dus een ezel voorstellen.
(PH-TSS)


Deze ging foto-technisch echt niet lekker weg. De tekst achterop maakt veel goed.
(OO-BTU)


Komtnetkijkensmurf
(OO-HBC)


JEP… dit is de PH-JEP


Als dit maar geen 180 wordt 😉
(PH-BBN)


Tja.. niet mijn favoriete ballon maar wel een special shape!
(PH-RKY)


Op zoek naar konijn!
(PH-GLO)


 

Geen special shape maar geplaatst For the love of my life!
(PH-HUG)


“Wat is belangrijker”, vroeg Grote Panda “de reis of de bestemming?”
“Het gezelschap” zei Kleine Draak.
(PH-MAM)

Dankbaar voor weer een gezellige avond met BJ