19 april 2022 EnCOWter!

Met het avondeten net achter onze kiezen moest BJ (for a change) naar Lelystad Airport en ik mocht mee. Op het platform stond namelijk een Zwitserse Cessna P210R met registratie HB-CYJ. Deze had hij nog niet eerder gezien en werd toegevoegd aan zijn fotobibliotheek met 50.382.132 foto’s (inmiddels .133) hihi.

Terugrijden via de snelweg is niet gezellig dus werd de Vogelweg gekozen. Zet mij op de passagiersstoel in een auto, ga een stuk met me toeren en je hebt geen kind meer aan me! Ik geniet dan met volle teugen van het landschap, de vogels, reetjes en overige dieren waaronder natuurlijk… koeien!

Koeien hebben al jaren een speciale plek in mijn hart. Er moest dus zeker een stop gemaakt worden bij een giga-veld witte tulpen met koeien op de voorgrond. Ik stapte de auto uit en ben, hup, richting de dichtstbijzijnde koe gelopen. Tegen alle dieren en dus ook tegen deze witte koe klets ik over van alles en nog wat (en ja, u mag daar van denken wat u wilt ­čśë ). Nieuwsgierig als zij zijn sloten zich al snel een paar andere dames aan bij ons “koffiekransje”. Daar waar sommige waggelen met een puppy koetje in hun buik, trekken enkele een sprintje en weer andere doen net alsof het ze niet interesseert maar komen stiekem wel steeds dichterbij. Eer alle “aagjes” op een rijtje staan duurt wel even maar dat maakt niet uit. Ik vind het geweldig om dit spektakel te aanschouwen. Voor nu en nog eens dames, dank voor de enCowter!