22 april 2023 Vlucht en (twee rare) Vogels in Den Helder

Een tijdje geleden kwam ik thuis zegt BJ: “…o ja, op 22 april 2023 gaan we in Den Helder een rondvluchtje maken met een helikopter boven de bollenvellen”. Een leuke aanleiding om een weekendje weg te boeken. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen vrijdag zijn we afgereisd naar Grand Hotel Beatrix te Huisduinen.

Grand Hotel Beatrix te Huisduinen


Zaterdagochtend 09.30 uur meldden wij ons bij Den Helder Airport. Na de briefing konden we plaats nemen in de PH-EUF, type Leonardo AW139. Het is overigens best nog een klus om de 4-bandsgordel dicht te krijgen! Als op een sluiting “opendraaien” staat denkt mijn blonde brein dat je het dan eerst moet dichtdraaien maar nee hoor, gewoon de grendels erin steken en klaar is Klara! Na dus wat geklungel zat ik eindelijk gezekerd en konden we vertrekken.

Één blij en tevreden ei


Twee blije en tevreden eitjes!


De vlucht over de gekleurde bollenvelden was prachtig. De kleuren op de foto’s zijn wat minder fel als in het echt want de ramen mochten niet open, hihi.




Na afloop van de rondvlucht mocht foto’s gemaakt worden van een andere heli en zelfs plaatsgenomen worden op de vliegeniersstoel. Dat liet BJ zich geen twee keer zeggen 😉

Mijn Lief in zijn element!


Het hotel lag vlak aan het water waardoor een wandelingetje langs het water voor de hand lag. De gekiekte vogels zijn niet bijzonder maar wel altijd leuk om te fotograferen.

Vraag: hoe noem je een smerige meeuw?
Antwoord: Mie-iiieuw!


Smerig of niet, de “Ik-maak-je-het-hof-dans” bevalt deze dame wel


Bewijs!


Brrr….natte poten!


Footprints in the sand


Helaas zijn dergelijke initiatieven noodzakelijk!


Fish & Chips maar dan zonder chips en met sla!
Dat het geen 0-procent biertje was getuige de onderstaande foto!


Lekker kleurtje, Sabien!


VEEL LEUKS GEZIEN, VEEL GERUST, LEKKER GEGETEN, KORTOM:
HET WAS EEN MAAR

WEEKENDJE WEG