30 augustus 2021 Breien voor beginnelingen

Rumpel weet precies hoe lang je met één shirtje kan doen, namelijk 25 jaar!! Na die tijd hoef je nog maar aan 1 draadje te trekken en prrrrtttt het shirtje gaat op in draadjes. Omdat hij niet in zijn nakie wilde lopen kreeg ik de opdracht naar een ander shirtje te zoeken. We konden niets naar zijn zin vinden. Hoe leuk zou het zijn om zelf een nieuw shirtje te breien maar ja…ik zou niet weten hoe!

Mijn vriendinnetje Helma haakt en breit al jaren dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb haar gevraagd of ze me kon leren een nieuw shirtje te breien. Natuurlijk wilde ze me helpen. Nou dat heeft ze geweten ook! Iedere week kwam breiclubje “Steekje los” bij elkaar. Het resultaat mag er zijn. Rumpel is weer superblij. Zelfs het logo van zijn oude shirtje is er weer op genaaid. Wel een beetje scheef maar dat vind Rumpel helemaal niet erg. In de Berelarij hebben ze daar zelfs een mooi gezegde voor: “Scheve dingen apekooien ook”, hihi.

Een héééél blij beertje


Dan nu terug naar de hoofdfoto. Ik heb gemerkt dat ik rustig word als ik brei. Het shirtje van Rumpel was ook vast niet het laatste wat ik zou maken. Dat had Helma feilloos door dus kreeg ik van haar voor mijn verjaardag onder andere een breiboek voor beginnelingen. Zo werd ik getriggerd om de knuffel uit het boek te maken. Dus op naar de AC-tion en nieuw breigaren gekocht. Het mocht natuurlijk niet te duur zijn voor een probeerseltje, hihi.

De instructies voor lijf en leden heb ik keurig stap voor stap gevolgd (voor intimi dus geen gevalletje “giet de ananas af en vang het vocht op”). En toen….toen klopte van de verhoudingen helemaal niets!! Armen en benen waren gigantisch groot ten opzichte van het lijf en het lijf leek allesbehalve op het voorbeeld uit het boek. Helma heeft er ook nog naar gekeken want hé ik ben beginneling en had misschien toch iets over het hoofd gezien. Maar nee hoor, ik had het goed gedaan en mijn constatering dat er typefouten in de beschrijving stonden werd bevestigd. De aardigheid was er behoorlijk van af maar ik wilde niet opgeven. Het lijf kon er mee door dus heb ik alleen de armen en benen opnieuw gemaakt. Nog steeds komt de knuffel niet in de buurt bij het origineel. Maarrr, eenmaal in elkaar en geheel naar eigen inzicht afgemaakt te hebben, ben ik best trots op het eindresultaat. Deze knuffel heeft me heel veel hoofdbrekers en rode konen bezorgd maar ze mag er zijn zoals ze is. Ze heeft alleen nog geen naam maar die gaat ze zeker krijgen.