4 oktober 2020 “Didn’t I say… “

Toen we vanmiddag naar het strand op Texel gingen zette BJ deze mooie hoed op. BJ heeft een goed hoofd voor petten en hoeden. Ik weet niet anders dan dat hij zo gauw als hij naar buiten gaat een pet of hoed opzet. In ons gangetje thuis hebben we zelfs een speciale “pettenflat” (dat wil zeggen; een oud CD-rek waar in ieder vakje 2 á 3 petjes liggen). Denk nou niet dat dat de enige opslagplaats is, nee hoor… op zolder liggen er nog véél meer, een hoeden- en pettenzaak zou nog jaloers zijn. De hoed die hij nu draagt is van zijn lievelingsmerk Stetson.

Wetende dat een windkrachtje 7 waaide heb ik hem gewaarschuwd dat een hoed op het strand wellicht nog niet handig is. Volgens BJ kon het prima. In een poep en een scheet waren we op het strand. Langs de waterlijn lagen her en der diverse vogelveren. Leuk om te fotograferen met onze compact cameraatje. Zo gezegd zo gedaan. Op een gegeven moment kwam ik er achter dat de foto’s niet scherp waren. Tja dat raad je de koekoek… de instellingen stonden niet goed, terwijl dat les 1 is bij het fotograferen! Ik had al aardig wat onscherpe foto’s gemaakt en was wel klaar met het plaatjes schieten. BJ, de lieverd, maakte een foto van een veer die ik mooi vond. Scherm van de camera uitklappen, door de knieën zaken, camera dicht bij het object en ja hoor… daar ging zijn hoedje, whahahahahaha. Natuurlijk niet richting de duinen maar gewoon direct het water in.

Hoedje in de branding!


Vlak voordat dit gebeurde zagen we een moeder de rode laarsjes van haar zoontje uittrekken. Daar kwam me daar een water uit!! Zijn bal had in het water gelegen en tja, als kind loop je dan gewoon een stuk de zee in en maakt het niet uit of je laarzen vollopen, hihi. Toen hij de hoed in het water zag liggen riep hij enthousiast “ik pak hem wel”. De hoed werd vakkundig door het jochie uit het water gevist. Dit keer zonder “Twee laarsjes water halen”.

Vakkundig uit het water vissen!


Om opmerkingen te voorkomen…zijn broek was al zo zeiknat vóórdat hij de hoed pakte!


Toen BJ de hoed weer in zijn hand had kon ik glimlachend een “told you so!” niet onderdrukken. Gelukkig hebben BJ en ik dezelfde humor en hebben we er samen ook nog hard om gelachen (alhoewel zie ik toch een b(r)oertje met kiespijn?).