12 september 2022 Floor gaat werken bij Flora op de Floriade

Ruim 4 jaar zijn we aan het knokken voor rust in ons gezin. Waren we al een tijdje op de goede weg… vandaag gaat de vlag uit!

Ik ben aangenomen bij Zorggroep Almere en werk voortaan als Activiteitenbegeleider in Woonzorgcentrum Flora. Daar wordt een thuis geboden aan mensen die lijden aan een vorm van dementie. Sinds mei 2022 draai ik daar mee. Vanaf toen voelde iedere Flora-dag als een cadeautje. Nu is het officieel werk en weet zeker dat het cadeautjes-gevoel de overhand zal blijven houden. Wat is het mooi om mensen in de herfst/winter van hun leven te zien genieten van de kleine dingen in het leven. Soms met een kleine overwinning op zichzelf! Dat ik daar een bijdrage aan mag leveren doet mij meer dan goed.

Woonzorgcentrum Flora. Nu nog gelegen op de Floriade, later onderdeel van woonwijk Hortus.


Pasgeleden was ik jarig en bedacht mij, “ik moet dus 55 zijn om er achter te komen dat ik werken in de zorg èn met deze mooie groep mensen wel heel erg leuk vind.
Een wijs man zei    :  “misschien moest je juist 55 geworden zijn om dit werk te kunnen doen”. Zo lief!
Een wijs vrouw zei :  “je bent aan je tweede carrière begonnen!” Dit spreek ik niet tegen!

Dank aan alle lieve mensen die ons door een moeilijke tijd hebben gesleept. Zulke vriendschappen zijn onbetaalbaar!
In het bijzonder dank ik mijn LIEF! Zonder zijn geduld, acceptatie, mij mezelf laten zijn, goede zorg, humor en onvoorwaardelijke liefde had ik niet gestaan waar ik nu sta en was ik niet geweest wie ik nu ben. BJ, ik vind je nog steeds niet onaardig 😉