21 oktober 2019 – Wandeling Unterbach

Vandaag heb ik 4 km gelopen met een gemiddelde snelheid van 1,77777 km per uur. Geen zorgen, ik mankeer niets aan mijn benenwagen, dit is gewoon mijn gebruikelijke snelheid wanneer ik met een camera op pad ga! Het was een rustige wandeling voor wat betreft het tegenkomen van mens & hond. Het aantal is blijven steken op 4 mensen en 1 hond.

Ik heb vandaag weer bijzondere bloemen en beestjes voorbij zien komen. De voor mij meest bijzondere bloem was de kardinaalsmuts. Uit zijn roze mutsje komt een heel mooi knaloranje bolletje tevoorschijn. Deze bolletjes zijn zaden die door vogels worden gegeten. Daar maken ze poep van en zorgen zo voor verspreiding. Niet onbelangrijk, alle delen van de kardinaalsmuts zijn giftig voor de mens. Dus niet aankomen, laat staan eten of er een theetje van trekken 😉 .

Daarna zag ik een grote rode bosmier lopen, de kans om deze te fotograferen liet ik me niet ontglippen. Totaal gebiologeerd volgde ik de mier en maakte foto’s totdat…maar wacht eens even als er één mier zit, is er misschien wel een heel nest in de buurt. De weg werd weer snel vervolgd!

De klap op de vuurpijl was de komst van twee kolibrievlinders. Wat een prachtige vlinders zijn dat maar oh, oh, oh, wat zijn ze lastig te fotograferen. Het zijn namelijk vlinders van het snelle soort. Van de “10.648” foto’s die ik vandaag van deze vlinders heb gemaakt zijn er 2 door de keuring heen gekomen.

Nadat ik deze foto’s in-the-pocket had was ik wel klaar met wandelen, turen naar insecten, inzoomen, uitzoomen en had geen puf meer om terug naar huis te lopen. Ik heb een taxi gebeld (lees BJ) en hij is mij komen ophalen, de schat. Het was weer een leuk uitstapje.

Eerlijk zullen we alles delen


Insectenhotel maar dan op geheel natuurlijke wijze


Kardinaalsmuts


Menummenum


Heerlijk op m’n spijkerbedje


Mooie combi van dood en nieuw leven


Rode bosmier (en GROOOOT!)


Zomersplaatje in de herfst


Clematis Vitalba


Steeltje, ik vind je lief!


Kolibrievlinder met hommel


If walls could talk!