21 september 2014 – Amsterdam vanaf het water

Wiljo (mijn zwager) heeft een aantal jaren geleden met Ron (zijn man) een heel mooie sloep gekocht. Wat hebben zij genoten van de vele vaartochten samen en met familie en vrienden. Helaas is Ron overleden en staat Wiljo nu alleen als kapitein in de boot. Elke keer als ik met Wiljo mee vaar klopt er iets niet…. er is een man overboord. Met de gedachten dat Ron ervoor zorgt dat er geen stadskwallen in de schroeven komen en voor de grap extra buiswater laat opspatten/gutsen op de passagiers, vaart Ron nog altijd mee.

Zo ook zondag 21 september. We verzamelden bij Wiljo thuis en na een bakkie koffie en een lekker aardbeientaartje vertrokken we naar de haven. Wiljo is zo bedreven in het gereed maken van de boot dat je alleen maar in de weg staat wanneer je probeert te helpen. Ja, ja,… de beste stuurlui stonden weer eens aan wal, hihi.

Nadat proviand, jassen en truien een plek hadden gekregen mochten we aan boord en begon de tocht. We voeren eerst over de grachten en zijn toen naar Amsterdam-Noord gevaren. Na een tussenstop bij café Het Sluisje voor de nodige WC stop, een drankje en bittergarnituur zijn we over het woelige IJ weer terug gevaren naar de haven. Op het IJ was een regenjas geen overbodige luxe! Ik heb van deze overtocht genoten want wat is “je kop in de wind” toch een feestje!

Eenmaal terug in de haven werd de boot weer netjes afgemeerd. Afsluitend zijn we met het hele gezelschap gaan eten bij restaurant “De Liefde”. Lieve Wiljo, dank voor alle goede zorgen, gezelligheid en de mooie vaarroute. Alie, Nico en Wido ook bedankt voor de gezelligheid en Anne-Lotte…. welkom in de familie.

P.s. ik heb uit pure beleefdheid niets gezegd over een vergeten zonnebril, Wido!


AmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdamAmsterdam