18 augustus 2016 – Ballonfestival Barneveld

Na heel wat vliegshows te hebben bezocht was het weer hoog tijd om naar een ballonfestival te gaan. Dus zijn we na het werk afgereisd naar Barneveld. Daar liggen mooie herinneringen want toen BJ nog ballonvaarder was zat hij in het bestuur van dit evenement. Daardoor kregen we de mogelijkheid om, net als een prins en prinses, in Kasteel De Schaffelaar te slapen. Toegangsgeld, achter de hekken blijven en parkeren op een afstand was toen voor ons niet van toepassing.

Nu lag het anders. We parkeerden op de bezoekersparkeerplaats, moesten toegangsgeld betalen en mochten achter de hekken staan maar dat was absoluut geen straf. Nadat we op een, volgens BJ, goed plekje waren neergestreken heeft BJ voor het diner gezorgd. Helaas, en voor mij onbegrijpelijk in deze tijd, was alleen fastfood te koop dus zat er niets anders op dan een frietje en een broodje kroket te verorberen. Maar toen kwam het. Ik zat in mijn stoeltje en zei tegen BJ: “Volgens mij is dit geen goede plek want de wind staat de andere kant op”. “Geeft niets” zei BJ, “Dan loop ik wel even de andere kant op”.  Ik heb 2x tegen BJ gezegd dat we niet goed zaten maar “het kwam wel goed”.

Toen de luchtballonnen met koude lucht gevuld werden en al vorm kregen zei ik toch nog maar een keer: “We staan verkeerd en als we NU inpakken zijn we nog op tijd om op een betere plek te gaan staan”. BJ twijfelde nog kort maar zei dat het inderdaad beter was om te verkassen. Tja, en dan is het alle hens aan dek om alle spulletjes handig bij elkaar te pakken en weg te wezen. Onze nieuwe stek was een mooi plekje buiten het evenemententerrein. BJ heeft vanaf zijn nieuwe positie prachtige foto’s kunnen maken en ook heb ik zelf nog wat foto’s geschoten.

Om deze hele situatie heb ik hard gelachen omdat BJ voor een keertje echt eens stronteigenwijs was èn omdat we entreegeld hadden betaald voor een fastfood diner, hihi. Maar zeg nou zelf… Als ik dit niet had meegemaakt had ik ook niet zo’n leuk verhaal gehad om te delen. Overigens… de prachtige foto’s van BJ zijn te zien op http://www.aironline.nl.


Clowntje (kijkt sip aan de andere kant)Looking good!RegenboogkroonGoededoelenballon(3x woordwaarde)ZomerkoningkroontjeLachsmurf aan het luchtsmurfen