24 juni 2018 – Oostvaardersplassen of Lepelaarsplas?

Zondagmiddag, hoog tijd om een ommetje te maken.

Dit keer zijn we naar de Oostvaardersplassen gereden en hebben de auto bij het bezoekerscentrum in Almere Buiten geparkeerd. Direct na het uitstappen was het hink-stap-ganzenpoep-sprong. Wat een shitzooi maar ja de hoeveelheid (niet-meer-zo-puppy)ganzen is dan ook enorm!

In tegenstelling tot wat wij hadden verwacht was het niet druk. Ook lekker! Het riet langs het wandelpad stond wel 25 kontjes hoog waardoor we a) niet veel konden zien van de vlakte en b) wel uit de wind liepen. Daar waar het qua mensen niet druk was was het een drukte van belang met koolwitjes. Ze leidde ons de weg en fladderden er lustig op los boven de bloemen en distels. Een mooi spektakel om te zien en het levert leuke foto’s op.

Op het uitkijkpunt aangekomen was er zo op het eerste blik niet veel te zien. Tot op een moment dat BJ zei “zie ik daar in de verte nou een lepelaar in het water staan?”. En ja hoor lepelaar 1 werd gespot, daarna lepelaar 2 en kort daarna nummer 3 en 4. Heel bijzonder want waar deze plotseling vermenigvuldiging vandaan kwam was een raadsel. Dat maakte ook niet uit, we hebben genoten van deze dieren.

Om lepelaars te zien was gaaf maar ook in het water bevond zich iets bijzonders. We zijn er nog steeds niet uit…was het broertje van het monster van Loch Ness op visite in de OVP?, werd er een scene opgenomen voor “Sharks” of was het een vis op het (bijna) droge. Ook dit maakte niet uit, het was gewoon leuk om te zien.

Teruglopend naar het bezoekerscentrum sprong er ineens iets op uit het gras. In een flits dachten we dat het een eekhoorntje was maar daarvoor ontbrak de pluimstaart.  Wat bleek….het was een wezel! Het beestje was zich vast wezel-loos geschrokken van ons en bleef stil in het gras zitten. Gelukkig had BJ de camera in de hand omdat ik in al mijn enthousiasme nooit scherpe foto’s zou kunnen maken. Dit was ons cadeautje voor de dag. Met een glimlach van oor tot oor zijn we weer naar huis gegaan. De wereld is mooi!

Koolwitje


Koolwitje


En nog een koolwitje


Mijn lief!


Niet scherp! Wel leuk!


Zwanenvlucht


Zo is het makkelijk veren tellen


Shark? MvanL? Vis? Wie zal het zeggen?


Gezellig met z’n tweetjes


Beetje rommelig kapsel!


Lepelaarsplas in OVP, hihi


En een jeukje hier, en een kriebeltje daar


STOER


Menummenum


2 emmertjes uhh pootjes stuifmeel halen (tralala)


Wezeltje


1 van duizenden