24 april 2020 – Miserere van Karl Jenkins per fietskoerier

Sinds een paar jaar ben ik lid bij Het Voice Company Koor. Wat niet veel mensen weten is dat mijn schoonzus Alie Floor mij bij het koor heeft gebracht en ben haar daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Daardoor zagen we elkaar ineens iedere dinsdagavond. Door omstandigheden en na veel wikken en wegen heb ik besloten om in Nijkerk te gaan zingen. Helaas wel met als resultaat dat Alie en ik elkaar niet meer wekelijks zien. Maar daar is onze band niet minder om geworden. Alie en ik begrijpen elkaar als geen ander. Ik zeg het te weinig maar bij deze “Alie, je bent een schat, zorgzaam, hebt je hart op de goede plek en voor mij de liefste schoonzus die ik mij kan wensen”.

Sinds kort is Het Voice Company Koor het Miserere van Karl Jenkins aan het instuderen. Wat een prachtige muziek. We hebben de bladmuziek digitaal gekregen want de officiële boeken waren nog niet voorradig. Omdat ik het liefst uit de originele bladmuziek zing (ik wil het boek gewoon zo snel als mogelijk in mijn bezit hebben) heb ik een tijdje geleden al een paar boeken besteld. Afgelopen dinsdag zijn de boeken op mijn deurmat gevallen. Het eerste boek heb ik voorzien van mijn naam! Het tweede boek heb ik diezelfde dag per auto afgeleverd bij mijn 75-jarige “Het Voice Company Koor” vriendinnetje, Helma.

Het derde (en tevens laatste boek) heb ik vandaag officieel overhandigd aan mijn lieve schoonzus. Alie heeft een mooi huis en prachtige tuin in Harderwijk, ik woon in Almere. Een van mijn nieuwe hobby’s is fietsen. Als ik in de natuur fiets voel ik me vrij, luister naar de vogels, kijk naar een voorbij fladderende vlinder en geniet van de mooie luchten en landschappen. Almere – Harderwijk en v.v. is mij nog een brug te ver maar met een lieve man als taxichauffeur èn bezemwagen was de keus snel gemaakt; ik ga het muziekboek op mijn fiets bij Alie afleveren.
Vanochtend om 10.00 uur stond mijn fiets op de trekhaak en zat ik bepakt en bezakt met BJ in de auto op weg naar Lelystad Airport, hoe kan dat ook anders 😉 want BJ vermaakt zich over het algemeen wel op een vliegveld. Maar dit terzijde.

Volgens Google Maps was het een uurtje rijden van Lelystad Airport naar Harderwijk en daar zit GM niet ver naast. In een tijd van 57 minuten en 20 kilometer verderop stond ik bij Alie en zwager voor de deur met mijn fiets. Ik had hun niet verteld dat ik deze keer met de fiets zou komen. Ze moesten er hard om lachen. In hun mooie tuin hebben we onder genot van een lekker koel glas water, bakkie koffie en lekkere lunch gezellig bij gekletst. Toen het voor mij tijd werd om weer naar BJ af te reizen heb ik het muziekboek officieel aan Alie overhandigd, waarvan akte!

De terugreis was een stukkie pittiger dan de heenreis. Deels omdat ik “buikkie rond was” door al het lekkers maar met name omdat de wind aardig was aangetrokken en ik de hele terugreis nagenoeg tegenwind had met uitschieters tot 20 knopen per uur. Voor de rekenaars onder ons, 20 knopen per uur staat gelijk aan 37,04 km per uur. Gelukkig heb ik een e-bike maar dan nog was het aanpoten!

Bij aankomst op Lelystad Airport stond mijn bezemwagen al klaar. Iedere goede fotograaf laat geen kans onbenut om een foto op het juiste moment te maken. Laat BJ nou een goede fotograaf zijn…

Dè finish foto

Dan nog even de statistieken (in totalen):
Reistijd: 1.55 minuten
Afstand : 40.65 km
Gemiddelde snelheid: 21,1 km
Totaal aantal gereden km: 1133.4 (sinds 19 juli 2019)

En nu… nu zit ik met rozige wangetjes op de bank na te genieten van deze mooi dag. Als ik nu niet als een roosje slaap weet ik het ook niet meer.